Utbetalning från Skatteverket

Lägg till betalning för RUT/ROT .

Efter att fil skapats för att laddas upp på skatteverket hamnar underlagen på sidan "SKV → Sökning” och när utbetalning från skatteverket kommit skall underlagen markeras som betalda. Jämför med beslutet från skatteverket, ibland blir det avslag på hela eller delar av en ansökan.

Tips: Har man en lång lista med många ansökningar man filtrera fram bara de underlagen för en särskild ansökan i sökfältet för "Ansökningsnummer". Betalstatus ligger per default på Ej fullbetalda (delbetalda). Klicka på sökrutan.

Se noga till att ni fått full betalning för alla ansökningar innan ni markerar dem som betalda, symbolerna till höger om rutan hjälper annars till att fördela ej utbetalt belopp för enskilda fakturor, se hjälp under avslag rutansökan.

• Bocka i rutorna till vänster för de fullbetalda fakturorna (ansökningar) och klicka på "Markera som betald".

• Det visas en pop-up ruta där man väljer inbetalningsdatum och sparar.

De försvinner nu från sidan (som har inställningen "Ej fullbetalda.." Om man vill se/söka/ta bort betalning från dem ändrar man till att visa betalstatus "Alla" eller "Betalda".