Skapa arbetsorder med timpott

Exempel på en arbetsorder med timpott.

Skapa en ny arbetsorder på kunden. (Se närmare info under hjälpavsnittet arbetsordrar.)

Lägg först till tjänsten som fyller på timpotten. I startdatum väljs det datum som avtalet skall börja faktureras. Välj mellan 1:a - 28:e så att faktureringsdatumet skall kunna gälla för alla månader, även februari. Lägg till slutdatum om ni har ett sådant annars löper det tillsvidare tills ett slutdatum sätts. Denna rad skall vid månadsvis fakturering ha intervall "Varje månad" för att endast komma med en gång på fakturaunderlaget (vid fakturering).

Tjänst "Städning 4 h vv" lägger till 8,67 h i timpotten men observera att den raden också behöver ha ett tidsavdrag för att fungera för skattereduktionsfilen. Därför sätts en start-/sluttid för denna tjänst som ger ett minimalt avdrag på 1 minut.

(Verkligt tillägg till timpotten blir därmed 0,02 tim (1 minut) mindre än vad tjänsten lovar men kan adderas under inställningarna på tjänsten (8,69 i stället för 8,67) så blir det helt korrekt.

Klicka på "Spara".

Den andra AO-raden att läggas till är tjänsten för timpottsavdrag som den anställde som skall utföra uppdraget kopplas på. Typ av bokning är "Återkommande", Startdatum när första utförandet skall ske, Start-/Sluttid och Intervall "Varannan vecka".

Denna rad ger avdrag i timpotten med den tid som den anställde godkänner i sin tidsrapportering.

(Spara)

Koppla sedan anställd till tjänsten "Avdrag timpott" och nu är arbetsordern klar.