Lägga till arbetsorderrad

Klicka på ”Lägg till”  i arbetsordern.

I popuprutan som visas, välj tjänst, bokningstyp (enstaka eller återkommande), datum, tid m.m. (detta är eventuellt förvalt vid skapande av tjänsten). Notera att ni här kan justera det pris som hämtats eller tilldela rabatt i procent.

Efter att du klickat på spara ser du den nu skapade raden i arbetsordern, du kan i efterhand välja att redigera startdatum (ifall det inte har passerat), slutdatum, tid, antal, rabatt, pris och SMS-inställningar. Val av tjänst och intervall går inte att ändra på i efterhand.

Enstaka/återkommande bokningar

Enstaka tjänster utförs vid ett enstaka tillfälle. Endast startdatum (datum för utförande) anges.

Återkommande tjänster utförs fr.o.m. valt startdatum och med valt intervall (vecka, månad, varje mån-fre o.s.v.) genereras bokningar fram till slutdatum. Anges inget slutdatum genereras bokningar tillsvidare.

Visa underrader i fakturan

Vid skapande av arbetsorderrad, välj ”Ja” vid ”Visa underrader i fakturan”, om arbetsorderunderraden (t.ex. inställelseavgift eller material) ska visas på fakturan. Arbetsorderunderradens synlighet på fakturan kan även väljas vid skapande av en ny underrad.