Lägg till/byt ut anställd på bokning

Om en bokning ligger utan anställd eller på en anställd som man vill byta ut kan man enkelt i schemat "dra" bokningen till ny plats i schemat. Även om det är ett återkommande uppdrag flyttas bara denna bokning.

Exempel: Anna är sjuk och Bert skall ta över hennes bokning. Gå till schemavyn och dra med muspekaren i höger hörn på bokningen. Fyra symboler visas för olika funktioner:

"Redigera uppdrag", "Ny uppdragsanteckning",  "Markera för flytt" och "Avboka".

Klicka på "Markera för flytt".

Bokningen i Annas schema blir ljusgrå och en blå pil visar var du kan släppa bokningen. Klicka på den blå pilen och bokningen ligger nu hos Bert som direkt kan se den i sin mobil.

Säg att Bert redan hade en bokning på morgonen men skall ta Annas bokning efter lunch, då kan man i stället gå in under symbolen "Redigera uppdrag" för att byta både anställd och tid.

Klicka på redigeringspennan ( redigeringspenna ) vid den aktuella bokningsraden för att byta ut Anna mot en annan anställd och ändra tid och spara.

.

Lägg till anställd

Man kan även lägga till en extra anställd genom att klicka på "Lägg till anställd på uppdrag".

Gå in i rullistan, välj anställd och lägg till.

Bokningen har fått två anställda kopplade för detta tillfälle.