Lucksökning i schema

Visa bokningsbara luckor i schemat

Enstaka uppdrag

För att snabbt se tillgänglig personal i schemavyn för en kommande bokning finns funktionen lucksökning till hjälp. Här söker vi efter en anställd som har en lucka på 4 timmar mellan 12,00 - 16,00.

Man kan söka luckor brett för alla anställda och låta de andra sökrutorna vara orörda men med många anställda hjälper det att i schemavyn arbeta med urval. Dessa urval kan baseras på bl a Områden och Tjänstekategori. För att koppla anställd till Område och Tjänst läggs detta till på anställdkortet i fliken ”Tillgänglighet”. Notera att Områden först måste vara upplagda i era systeminställningar om det skall användas.

Tillgänglighet

För att en lucka skall visas i schemat skall den anställde vara obokad samt tillgänglig. En anställds tillgänglighet visas under namnet till vänster i schemat och redigeras i anställdkortet på flik "Tillgänglighet".

image-png-Apr-11-2024-08-10-57-9936-AM

Bert är tillgänglig mån–fre 07.00–17.00. Under dessa dagar och klockslag kan luckor visas. Här visas t ex lucka mellan 10:00-17:00, han är därmed tillgänglig de sökta timmarna (4) och klockslagen (12:00-16:00).

Man kan alltså begränsa genom område, tjänst, taggar men även med hjälp av postnummer. Sökning på postnummer relaterar till andra bokningar och en anställd behöver inte vara kopplad till något särskilt område i anställdkortet.

Här söks alla anställda som har har en lucka på 4 timmar mellan kl. 07:00 och 16.00 för en bokning med postnummerområde 74191 och kringliggande områden 74188-74194.

Återkommande uppdrag

För att söka luckor för ett återkommande uppdrag klickar vi på symbolen för "Återkommande" i verktygsfältet. En popup-ruta med olika intervall visas. Om Fru Gustafsson önskar Hemstäd 4 timmar, mellan 08.00 och 12.00, tisdagar varannan vecka så väljs intervallet varannan vecka. Därefter anges startdatumet under Datum i sökfältet och sök. I schemavyn syns nu bara tisdagar varannan vecka.

aterkommande
Klicka för "Återkommande" vy.

nyintervall
Val av intervall.

Nedan ser vi resultatet av en lucksökning på 4 timmar, mellan 08.00 och 12.00, varannan vecka i postnummerområde 112 30. Vi kan då snabbt konstatera att Anders Andersson kan ta detta uppdrag, så långt vi kan se på denna sida (fram till oktober).

aterkommande_vvvecka

Genom att klicka på pil för framåt i tiden kan vi snabbt se hur det ser ut för Anders Andersson även senare.

framat_schema
Gå framåt i schemat.