Leverans och fakturaadresser

Kund har flera adresser

En adress läggs till för kunden via symbolen Ny adress Skärmavbild 2014-10-08 kl. 20.51.03 och i kundkortet väljs sedan om adressen som förval i nya arbetsordrar är kundens Leveransadress Skärmavbild 2014-10-08 kl. 21.09.10 eller Fakturaadress Skärmavbild 2014-10-08 kl. 21.09.54. En kund kan givetvis kopplas till fler än två adresser men i kundkortets förval för arbetsordern väljs alltid en adress som leveransadress och en adress som fakturaadress. Förvalet i kundkortet utgör även förvalda adressuppgifter för direktfakturor som skapas för kunden.

Både leverans- och fakturaadressen kan ändras i arbetsordrar i det gula fältet uppe till vänster inne i arbetsordern, klicka på redigeringspennan och välj bland adresserna du lagt till på kunden.

Observera vid adressändring även uppdatera adressen inne i arbetsordern.