Redigera fakturaunderlag

Under Fakturering --> Att fakturera klicka på redigeringssymbolen för att ändra i ett fakturaunderlag, se nedan markering i rött vid det aktuella fakturaunderlaget.

Klicka på ”Redigera” uppe till vänster. Det går nu att redigera fakturaraderna genom att föra muspekaren över en fakturarad och välja mellan nedan alternativ.

Redigera fakturarad

Redigera fakturaradens datum, pris, antal eller lägg till en  rabatt eller beskrivning

Redigera fakturarad

Flytta upp/ner fakturarad

Flytta på fakturaraden uppåt/neråt i fakturan

Flytta upp fakturarad

Lägg tillbaka fakturarad i fakturakön

Lägg tillbaka en fakturarad i fakturakön för senare fakturering (s.k. flytande fakturarad), läs mera nedan

Lägg tillbaka fakturarad

Ta bort fakturarad

Radera fakturaraden (OBS! går ej att ångra)

Ta bort fakturarad

Lägg till fakturarad / tjänst i fakturaunderlag

Det går även att lägga till nya fakturarader i fakturaunderlaget genom att klicka på + symbolen ”Lägg till fakturarad” högst upp på sidan, se nedan markering i rött.

Lägg till kostnadsställe och referens på fakturaunderlaget

Vid skapande av direktfaktura väljs kostnadsställe/referens direkt i fakturaunderlaget i redigeringsläge, se nedan bild.

Redigera Skattereduktionen

Skattereduktionen kan redigeras genom att klicka på symbolen ”Ändra skattereduktion” ( redigera rut )  summeringsrutan längst ner till höger i fakturaunderlaget.

Beloppet kan bara minskas och vara maximalt 50 % av arbetskostnaden. Kan finnas behov av att minska skattereduktionen om ex kunden har mindre rotavdrag kvar hos skatteverket än skattereduktionen på fakturan. När redigeringen är klar, klicka på ”Förhandsgranska” högst upp på sidan för att se hur fakturan kommer att se ut.