Hur faktureras enstaka fakturarader vid ett senare tillfälle

Det går att spara fakturarader för att fakturera kunden vid ett senare tillfälle.

Under Fakturering --> Att fakturera klicka på redigeringssymbolen för att ändra i ett fakturaunderlag, se nedan markering i rött vid det aktuella fakturaunderlaget.

Klicka på ”Redigera” uppe till vänster. Det går nu att redigera fakturaraderna genom att föra muspekaren över en fakturarad och välja mellan nedan alternativ.

Lägg tillbaka fakturarad i fakturakön

Lägg tillbaka en fakturarad i fakturakön för senare fakturering (s.k. flytande fakturarad), läs mera nedan

Lägg tillbaka fakturarad

Fakturaraden flyttas högst upp ”utanför” fakturan (syns inte på fakturan när den skapas) och sparas som s.k. ”flytande fakturarad” under symbolen ”Flytande fakturarader”  på sidan ”Att fakturera”.

Lägg tillbaka Flytande fakturarader i fakturan

För att fakturera kunds flytande fakturarader, klicka på symbolen ”Flytande fakturarader” under rubrik Fakturering --> Att fakturera

Klicka i kryssrutan vid önskad kund i den framträdande popuprutan och klicka på ”Skapa direktfaktura med vald kund”. Finns det redan ett fakturaunderlag för kunden på sidan ”Att fakturera” väljs ”Till faktura” i popuprutan.

Flytta de önskade flytande fakturaraderna genom att klicka på symbolen ”Lägg in fakturarad i fakturan nedan”.