Gruppuppdrag

Skapa ett uppdrag med oregelbundna bokningar

I detta hjälpavsnitt beskrivs möjligheten till att lägga in en serie uppdrag på en arbetsorderrad. För övergripande information om Arbetsorder se hjälpavsnitt Skapa arbetsorder.

Vid ny order och tillägg av arbetsorderrad bestäms om de är Enstaka, Återkommande eller till Grupp. Med Gruppuppdrag läggs uppdrag på olika valfria datum utifrån en kalender.

Här vill vi skapa en arbetsorder med gruppbokning som schemaläggs på tisdag, torsdag och fredag. Tiden ställs in om man scrollar nedåt i rutan och gäller för alla valda datum men kan redigeras på vanligt vis. Klicka på spara datum (under kalendern) och på Spara-knappen för att skapa AO-raden.

Koppla anställda till AO-raden med "Lägg till anställd", funktionen "Urval anställda" är inte möjlig vid gruppuppdrag.

Observera att priset på raden avser ett tillfälle, i detta fall två personer á 6 h och om offert skall skickas till kund behöver dock enstaka rader läggas in i AO:n för att priset skall täcka hela arbetsordern. Likaså bör man se över tjänster som har pris per styck vid fakturering från gruppbokning då priset sätts per uppdragsrad och får då redigeras på fakturaunderlaget.

Redigera AO-rad

En AO-rad med gruppuppdrag kan redigeras på samma sätt som en återkommande AO-rad.

Genom att redigera AO-rad ( TimeWave affärssystem - redigera ) kan flera datum läggas till, eller tas bort, genom att aktuella datum markeras i kalendern.

Lägga till fler uppdrag via uppdragslistan

Gå in i uppdragslistan eller via arbetsordern och "Visa uppdrag" i högra hörnet. Gruppuppdrag har en schemaikon ”Lägg till nytt datum”  ( TimeWave affärssystem - gruppuppdrag ) klicka på den och du får ett nytt pop-up fönster.

TimeWave affärssystem - gruppuppdrag
Gruppuppdrag i Uppdragslistan.

Markera fler datum klicka "Skapa nya datum".

Samma tid/klockslag som tidigare bokningar föreslås men kan ändras. Genom att i fältet ”timmar” ange en summa timmar och därefter klicka på ”Fördela timmar” så fördelas timmarna mellan de anställda.