Frånvarohantering

Lägg till frånvaro, byt till annan anställd

En anställds frånvaro, t.ex. VAB eller sjukledighet kan rapporteras i Bokningslistan genom att klicka på symbolen ”Frånvaro” ( ). Denna funktion är särskilt lämplig om den anställde har återkommande eller ett gruppuppdrag där en vikarie får hoppa in tillfälligt men där den ursprungliga bokningen (anställde) återgår efter de utbytta datumen. För t.ex. semester eller längre sjukskrivningar kan en direktbokning för frånvaron vara enklare och i steg två "Fördela anställd" i bokningslistan. Se hantering nedan.

Frånvarohantering

T ex om en person har blivit sjuk så kan man i bokningslistan lägga till sjukfrånvaro för hen och samtidigt boka in en annan anställd. Bocka i rutan för uppdraget och klicka på timglaset.

Här byter vi från ordinarie medarbetare Bert till kollegan Anna och frånvarotypen är i detta fall sjukdom. Man kan lägga till anteckning för extra information. Fält "Anteckning" visas för den som skall ta över arbetet (Anna) och fält "Anteckning Frånvaro" för den som är frånvarande (Bert).

Fördela anställd på bokning

Hantering för återkommande uppdrag där uppdragets ordinarie medarbetare skall bytas ut eller en extra person skall läggas till utan att frånvarobokning för ordinarie medarbetare skapas.