Fliken kontakt

Leverans- och fakturaadresser

Kontakt

Leverans- och fakturaadresser

Under fliken "Kontakt" lägger man främst till fler adresser vilket är vanligast för företag som kan ha en faktureringsadress och en eller flera leveransadresser.

Adresser läggs till via symbolen ”Ny adress” ( Ny adress ). Markera leveransadress vid symbolen lastbil ( Leveransadress ) och fakturaadress vid fakturan ( Fakturaadress ).

En kund kan ha fler än två adresser men i kundkortet bara en förvald för faktura och en förvald leveransadress. Om en annan leverans-/ eller fakturaadress gäller för en arbetsorder kan det antingen först ändras på kundkortet och sedan skapa arbetsordern eller väljas i arbetsordern, klicka då på redigeringspennan vid leverans- eller fakturaadressen och en rullista med adresser inlagda på kunden visas.

Förvalet på kundkortet gäller även för direktfakturor som skapas för kunden men kan redigeras på fakturaunderlaget.

Leveransadressen väljs på rad för tillagd tjänst, "fakturaraden".

För att ändra fakturaadress på underlaget, klicka på redigeringspennan vid "Adress".

En rullista med kundens adresser kommer upp, välj ny fakturaadress.