Direktbokning i schemat

Skapa direktbokning i Schemat

Frånvaro, semester och annan diversetid som inte ingår i en arbetsorder kan snabbt läggas in via schemavyn på ett enkelt sätt.

Håll markören ovanför rutan som du vill lägga in tid på och klicka på plustecknet (+).

I pop-upen väljs sedan vilken tjänst och tidsintervall och klicka på "Boka". Bokningen ligger nu i schemat på den anställde.

Har den anställde redan bokningar kan man hantera dem på olika sätt. Är det ett "Enstaka uppdrag" är det enklast att ändra direkt på arbetsordern eller "dra" bokningen i schemat till ny anställd. Är det återkommande uppdrag kan man också "dra" bokningen till annan anställd eller gå via bokningslistan byta ut. (Se hjälp "Lägg till/byt ut anställd på bokning")