Bokningslistans funktioner

Redigera godkänd tid, Byta ut/lägga till anställd på bokning

Bokningslistan är användbar om man t ex vill se en anställds alla bokningar under en viss tid och se om de är rapporterade/godkända. Det är även denna summering som den anställde ser som sin arbetstid så har man bokningar på en anställd som inte genererar lönerader, var tydlig med att det framgår att tjänsten är obetald.

Observera att de bokningar som fakturerats eller som det skapats fakturarader av inte kan redigeras, däremot kan bokningar som raderats ur fakturaunderlag samt bokningar som tillhör krediterade fakturor raderas.

Redigera redan godkänd tid

I bokningslistan kan man enkelt redigera felrapporterade tider som inte gått till faktura eller löneunderlag med hjälp av klockan. Klicka på klockan för ett pop-up fönster där man ställer in rätt tid. Blå informationspratbubblan bredvid visar information om bokningen och tidsregistreringen.

En redigerad tidsrad har symbolen  och om man klickar på den syns ursprungstid samt redigerad tid.

Frånvarohantering

I bokningslistan kan man även hantera frånvaro och byta ut eller lägga till anställd på en bokning.

T ex om en person har blivit sjuk så kan man i bokningslistan lägga till sjukfrånvaro för hen och samtidigt boka in en annan anställd. Bocka i rutan för uppdraget och klicka på timglaset.

Här byter vi från ordinarie medarbetare till anställd "Bert Bertsson".

Fördela anställd på bokning

Har man ett återkommande uppdrag där en person skall bytas ut eller läggas till gäller samma princip som ovan men ingen frånvarobokning för ordinarie medarbetare skapas.