1. Kunskapsbank
  2. Ekonomi
  3. Tips vid differens TimeWave och bokföring

Avstämning kundreskontra

För att kundreskontran i Timewave skall matcha den i ert ekonomisystem är ett par saker grundläggande att se över regelbundet.

• Se så alla fakturor i perioden journalförda. Kontroll: Gå in på sidan Fakturering → Fakturor och välj datum från/till och under utökad sökning välj "Har EJ fakturajournal" och sök. Om inga fakturor visas är de journalförda, annars skapa en fakturajournal för dessa.

• Hantera betalningar som ej blivit kopplade till faktura. Fakturering → Betalning Typ "Förslag". Radera de inbetalningar som kan ha lästs in av BGC men inte har med TW att göra.
  • Överbetalningar. Det är bra att med jämna mellanrum gå in på sidan fakturor (Fakturering → Fakturor) och söka fram överbetalda fakturor och hantera dem.
  • Påminnelseavgifter. I de flesta fall inte så stor post men intäkter från påminnelseavgifter bokförs i ert ekonomisystem separat. Man kan se och söka vilka fakturor där påminnelseavgiften är betald på sidan "Påminnelser".

Man kan skriva ut en lista som underlag till påminnelseavgifterna. Gå till webläsarens inställningar och funktioner (uppe till höger) och välj skriv ut.